Hvornår kan man plante stauder?

Vi sender kun om tirsdagen her i vintermånederne, hvis ikke andet er aftalt, for der henter PostNord bure med pakker

Mange spørger : Kan man plante stauder om vinteren ? Ja, hvis jorden er tøet op veldrænet, så der ikke står vand. Stauder herfra er plantet i potter sidste år, så de er vant til frost. Normalt står planterne på salgsborde her i Staudemarken. Kun ganske få står i drivhuse. Om efteråret stiller vi alle planter ned under bordene for at beskytte mod direkte isslag og al for megen væde.

Er jorden tung og vandmættet, er det generalt bedre at vente til april maj. Dog er der stauder som tåler våd jord. Her giver jeg gerne råd

Man kan nemt mærke om planten er hård ved basis eller om den er rådnet . Vi undersøger altid om der er liv i planterne inden vi sender, og skulle vi have taget fejl, giver du blot besked og vi sender nye eller refunderer, hvis ikke planten skyder i løbet af april. 

Vi anbefaler at du pakker dine planter ud af kassen fra os straks ved modtagelse og stiller planterne under et halvtag eller i drivhus, så de ikke bliver drivvåde. Når stauder er visnet ned behøver de jo ikke  meget vand

Vi kan højest tilbyde at opbevare planter i 2 uger, hvis du bestiller til senere levering kan vi ikke love at alle planter er på lager, men det er en mulighed. Skriv herom under "kommentarer" ved bestilling. 

Vi sender hele vinteren, når vejret tillader

 

Bergenia hybrida Dragonfly Angel Kiss