Planlægning af staudebed

Oprettet d.

Når man skal lave et nyt staudebed, er der mange måder at gribe det an på. 

Herunder må du gerne skrive dine egne erfaringer, tips og tricks til hvad du har succes med i din have.  Jeg skriver lige nogle ting op herunder vedr bede med buketblomster - men jeg vil meget gerne høre fra dig.

 

De bedste hilsner 

Tina

PS: Husk at vi her på Staudemarken gerne hjælper med valg af planter - Læs mere HER

___

Mine overvejelser vedr snitbede:

Til buketter er farven ikke så vigtig, for et plukkebed skal klippes rent hver uge. Når blomsten plukkes nyudsprunget, holder buketten jo meget længere. Lige et lille tip, hvis du hælder ca. en spsk. fuld klorin i vandet, bare ’et bette skvæt’ og vandet holder sig frisk og algefritJeg tænker de bedste stauder til buketter er de stauder med stive stilke som hurtigt producerer mange blomster.

Gode bunddække stauder kan godt plantes ind i mellem, fx Geranium, men så kræves der god afstand, for Storkenæb bliver meget fyldige. De høje Geranium, holder nu fint i vand, men ikke nemme at håndtere.

Klip gerne stauderne ned inden du tager på sommerferie er der nogen som siger, det gælder især hvis der er plantet så tæt at de kvæler presser hinanden.

Jeg kan godt lide at plante en tidligtblomstrende staude ved siden af en sentblomstrende staude,  det er særligt for at undgå bar jord i staudebedet om foråret. Man kan næsten altid regne med at tidligt blomstrende stauder, får blade meget tidligt om foråret, så de er typisk også gode bunddækkeplanter.

Stauder som blomstrer om efteråret, er ofte senere fremme om foråret, dette gælder også mange græsser, hvis ikke de er stedsegrønne

En anden måde at skabe fylde om foråret er at plante forårsløg eller prydløg som fx Allium purple sensation, dens blade visner hurtigt.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar